Nieuws
Zoeken in de index
- vorige resultaten
- 1-10
- ...
- 411-420
- 421-430
- 431-440
- ...
- 481-487
- volgende resultaten
Op 1 januari 2020 zijn de Wet verplichte GGZ (Wvggz) en de Wet zorg en dwang (Wzd) in werking getreden. Het ministerie van Justitie en Veiligheid heeft onderzoeksbureau Significant verzocht om na te gaan of de nieuwe wetgeving effecten heeft op de rechtsbijstand. Naar aanleiding van de uitkomsten heeft de Raad de vergoeding van toevoegingen met zaakcode Z020 gedifferentieerd en op onderdelen verhoogd. Dit geldt voor toevoegingen afgegeven vanaf 1 januari 2020. De Raad heeft hiervoor drie nieuwe vaststelcodes gerealiseerd. Vanaf 6 oktober 2020 kunt u bij uw declaratie de nieuwe codes in Mijn RvR selecteren. Heeft u toevoegingen die onder de nieuwe regeling vallen al gedeclareerd? Dan ontvangt u een nabetaling.
De relatiemanager van de Raad is er voor u! Wellicht heeft u als eens kennis gemaakt met deze functionaris. Dit kan zijn op het moment dat u zich inschrijft bij de Raad, als u via de High Trust uw zaken wilt afhandelen of als er sprake is van een bijzondere situatie op uw kantoor. Bijvoorbeeld bij een splitsing van het kantoor, bij overlijden, bij een schorsing of bij faillissement.
De Raad start met scholingsbijeenkomsten voor bij de Raad ingeschreven advocaten en mediators via Microsoft Teams. De bijeenkomsten zijn interactief en er is ruimte voor het stellen van vragen. Tijdens deze bijeenkomsten krijgen bijzondere onderwerpen en zaken die o.a. volgen uit eerdere steekproeven en uit het dagelijks proces een plaats in het programma. Ook het gebruik van Mijn RvR en Kenniswijzer worden in deze bijeenkomsten behandeld.
Zoals we u eerder lieten weten is de distributieregeling van het aanmeldcentrum (AC) aangepast. Het gaat daarbij om bijlage 2 van de inschrijvingsvoorwaarden advocatuur 2020. In dit nieuwsartikel beantwoorden we een aantal vragen die we hierover van u binnenkregen.
Vanaf 16 september staan de cijfers over de gesubsidieerde rechtsbijstand 2019 online. Deze cijfers laten de ontwikkelingen binnen het stelsel van gesubsidieerde rechtsbijstand zien. Het aantal afgegeven toevoegingen loopt terug en er is een neerwaartse ontwikkeling zichtbaar in het aantal advocaten dat toevoegingen behandelt.
Per 27 juli jl. is gestart met het schriftelijk horen in asielaanvragen van vóór 1 april 2020. Deze methode moet bijdragen aan het sneller aanpakken van achterstanden in asielzaken bij de IND. De IND Taskforce heeft hiertoe het initiatief genomen. In dit artikel informeren wij u over de vergoeding.
In de periode van 1 september 2020 tot 1 januari 2022 behandelt de enkelvoudige strafkamer sommige zaken in eerste aanleg in de strafrechtketen, die normaliter door de meervoudige strafkamer behandeld worden. Dit gebeurt om zo op efficiënte wijze ruimte te creëren voor de afhandeling van meer zaken. Hiervoor kan wel de vergoeding van 8 punten gegeven worden, zijnde de vergoeding op basis van behandeling in de meervoudige kamer.
Samen met zijn ketenpartners heeft Bureau Wbtv van de Raad voor Rechtsbijstand de afgelopen jaren hard gewerkt aan een kwaliteitsverbetering van de inzet van tolkdiensten binnen de overheid. Zo is er binnen het Register beëdigde tolken en vertalers (Rbtv) een taalniveau toegevoegd voor tolken. Tolken kunnen zich sinds 1 juli 2020 ook op B2-niveau (van het Europees Referentiekader voor de talen) in het Rbtv laten inschrijven. Bepaalde afnemers hebben conform artikel 28 van de Wet beëdigde tolken en vertalers een afnameplicht. Dit geldt ook voor advocaten in het kader van de verlening van gesubsidieerde rechtsbijstand. Deze informatie is daarom ook voor u wellicht relevant.
Tolkdiensten kunnen bij Global Talk (voorheen TVcN) aangevraagd worden via de telefoon, maar ook online via TASnet. TASnet is te gebruiken op computer, laptop of mobiele telefoon. Het voordeel van online aanvragen is dat u geen wachtrijen heeft en geen callcentermedewerker hoeft te spreken. Hierdoor verloopt volgens Global Talk uw tolkaanvraag sneller en efficiënter.
Vanaf 17 augustus a.s. verwacht de Raad een groot aantal te behandelen asielzaken die terugkomen in de inhoudelijke asielprocedure (spoor 4). Het gaat met name om oude Dublinzaken waarbij de overdrachtstermijnen zijn verstreken, omdat door de coronacrisis (tijdelijk) geen overdrachten hebben plaatsgevonden.
- vorige resultaten
- 1-10
- ...
- 411-420
- 421-430
- 431-440
- ...
- 481-487
- volgende resultaten
Inschrijven voor de nieuwsbrief
De Raad voor Rechtsbijstand informeert bij de Raad ingeschreven advocaten en mediators via digitale nieuwsbrieven over actualiteiten, nieuwe wet- en regelgeving en bedrijfsprocessen. Bent u niet ingeschreven, maar wilt u wel onze nieuwsbrieven ontvangen? Meld u dan aan.