Piketadvocaat? Voer vóór 1 april 2021 uw beschikbaarheid in

24 februari 2021

Binnenkort stelt de Centrale Piketafdeling van de Raad de piketplanningen op voor de periode juli t/m december 2021. Bent u piketadvocaat? Dan dient u vóór 1 april 2021 uw beschikbaarheid en verhinderdata op te geven. Dit kan in het piketplanningsprogramma, te bereiken via Mijn RvR.

Als u vóór 1 april 2021 geen beschikbaarheid heeft opgegeven, dan wordt u niet ingepland voor de periode juli t/m december 2021.

Let op: ongeacht of u wel of geen verhinderdata wenst door te geven, dient er altijd een beschikbaarheidspatroon ingevuld te worden in Mijn RvR.

Verdeling piketdiensten

Piketdiensten worden in principe evenredig over de piketadvocaten verdeeld. Deze evenredige verdeling is echter wel afhankelijk van een aantal factoren, waaronder het totale aantal te vergeven diensten binnen uw specifieke regio/piketregeling, het aantal advocaten dat beschikbaarheid heeft opgegeven en de mate van die opgegeven beschikbaarheid per advocaat.

Zowel de diensten op werkdagen, als de diensten op feest- en weekenddagen worden naar rato verdeeld. Bij het vaststellen van de mate van beschikbaarheid van een piketadvocaat houden we rekening met zijn/haar beschikbaarheidspatroon en de opgegeven verhinderdagen. Het is dus mogelijk dat advocaten met een ruimer beschikbaarheidspatroon, door bijvoorbeeld op álle werkdagen én feest- en weekenddagen beschikbaar te zijn, per saldo meer diensten krijgen toebedeeld dan advocaten die minder beschikbaar zijn.

Handleiding

Wilt u meer weten over het invullen van beschikbaarheid en afwezigheid? Lees dan op onze website de handleiding (pagina 5 t/m 19).

Publicatie piketroosters

Wij streven ernaar om de piketroosters half mei te publiceren. In de nieuwsbrief van eind april stellen wij u verder op de hoogte van de voortgang. 

Vragen?

Heeft u nog vragen? Stuur dan een e-mail naar helpdeskpiket@rvr.org. Wij helpen u graag.

Meer nieuws

Terug naar nieuwsoverzicht