De relatiemanager

30 september 2020

De relatiemanager van de Raad is er voor u! Wellicht heeft u als eens kennis gemaakt met deze functionaris. Dit kan zijn op het moment dat u zich inschrijft bij de Raad, als u via de High Trust uw zaken wilt afhandelen of als er sprake is van een bijzondere situatie op uw kantoor. Bijvoorbeeld bij een splitsing van het kantoor, bij overlijden, bij een schorsing of bij faillissement.

Wat doet de relatiemanager?

De relatiemanager doet echter veel meer: zo worden er binnenkort weer kennismakingsbijeenkomsten en scholingsbijeenkomsten gepland. In deze coronatijd kan dit niet altijd fysiek plaatsvinden. Gelukkig beschikken we bij de Raad over de mogelijkheid via MS Teams met u te communiceren als dat nodig is. U leest er meer over in deze nieuwsbrief. U kunt uw relatiemanager ook benaderen in situaties waar u in uw beleving stuit op onbegrip vanuit de zijde van de Raad. Zij kunnen er niet zomaar voor zorgen dat uw aanvraag toch wordt toegekend, maar ze kunnen wel aandacht geven aan het proces van afhandelen. Dus de manier waarop de aanvraag is afgehandeld en daarover desgewenst nadere uitleg geven. Wilt u eens een gesprek op uw kantoor, fysiek of op afstand: ook daarvoor kunnen zij benaderd worden.

De Raad hecht aan een goede relatie met degenen die van onze diensten gebruik maken. Het is immers in het belang van de burgers aan wie u rechtsbijstand verleent dat uw contact met de Raad en de medewerkers zo soepel mogelijk verloopt.

Vast aanspreekpunt

De relatiemanagers werken in een eigen regio. Deze sluit aan bij de indeling van de hofressorten. Daarmee staan zij dicht bij de lokale advocatuur en mediators en zijn zij voor u een vast aanspreekpunt.

Contact

Het is eenvoudig om contact met hen op te nemen. U vindt de contactgegevens op de website van de Raad, onder Informatie voor advocaten, Contact relatiemanagement. Heeft u vragen of wilt u een gesprek? Neem dan gerust contact met hen op: de relatiemanagers zijn er voor u!

Meer nieuws

Terug naar nieuwsoverzicht