Start steekproefcontroles vanaf 1 juni a.s.

27 mei 2020

De Raad voor Rechtsbijstand wil voorzichtig weer een herstart maken met de steekproefcontroles bij advocatenkantoren per 1 juni a.s. Dit zijn in eerste instantie de 100% controles en de controles die afgelopen periode niet digitaal uitgevoerd konden worden. Wij blijven immers graag ook in tijden van het coronavirus voor u klaar staan. Uiteraard mag het uitvoeren van onze dienstverlening niet ten koste gaan van uw veiligheid en die van onze medewerkers. Daarom nemen we een aantal maatregelen in acht, zodat we veilig kunnen doorwerken.

Grotere controles op kantoor, andere controles nog online

We starten de controles op de advocatenkantoren dus voor de grotere, zogenaamde 100% controles, waarbij meerdere medewerkers van de Raad aanwezig zijn en controles die de afgelopen periode niet digitaal uitgevoerd konden worden. En dan alleen nog in kantoorpanden en niet bij kantoren aan huis. Dit in verband de noodzakelijke 1,5 meter afstandsnorm.

Afspraak en checkgesprek

De Raad belt het te bezoeken kantoor voor het maken van een afspraak en neemt het coronaprotocol door. We sturen u die informatie ook toe via e-mail en deze is terug te lezen op onze website. Uiteraard checken wij ook of het te bezoeken kantoor open staat voor het opstarten van de controle op het kantoor en of het kantoor gebruik maakt van een hygiëneprotocol, zodat wij hier tijdens het bezoek rekening mee kunnen houden. Al onze medewerkers zijn geïnformeerd en geïnstrueerd over de hygiënische maatregelen, waar zij zich aan houden. Hierbij volgen wij uiteraard de adviezen van het RIVM.

Komt een medewerker van de Raad bij u langs voor een steekproefcontrole? Dan vragen wij u deze maatregelen te lezen:

  • Leg de dossiers alvast klaar in de ruimte waar de controle plaatsvindt.
  • Reserveer bij voorkeur een aparte ruimte of tenminste een ruimte waar 1,5 meter afstand bewaard kan worden.
  • Onze medewerker(s) bewaart/bewaren 1,5 meter afstand.
  • Onze medewerker(s) geeft/geven geen hand bij binnenkomst.
  • Heeft u of een van uw kantoorgenoten last van keelpijn, hoesten en/of koorts? Dan vragen wij u om zo snel mogelijk contact met ons op te nemen om de afspraak te verplaatsen. Bel: 088-787 1000 (keuze 3, vraag naar het organisatiebureau).
  • Blijkt dat u of een van uw kantoorgenoten een verkoudheid heeft of last van hoesten tijdens de afspraak? Onze medewerker(s) stopt/stoppen dan met de werkzaamheden en zal/zullen de afspraak niet verder door laten gaan.
  • Wij vragen u uw kantoor goed te ventileren.
  • Het nagesprek vindt telefonisch plaats.

 

Voorafgaand aan de afspraak:

  • Wij maken geen afspraak voor een steekproefcontrole als iemand van uw kantoor besmet is met het coronavirus of een van de verschijnselen heeft (keelpijn, hoesten en/of koorts). Wij informeren hier proactief naar.
  • Wij plannen geen afspraak in zolang er sprake is van een besmetting. Na enige tijd nemen wij weer contact met u op om - als het kan - een nieuwe afspraak te maken. Uiteraard kunnen wij ook met u afspreken dat u zelf contact met ons opneemt zodra de situatie is verbeterd.

 

Nog vragen?

Heeft u naar aanleiding van dit bericht nog vragen? Belt u met het organisatiebureau van de Raad via 088-787 1000 (keuze 3, vraag naar het organisatiebureau).

Meer informatie:

Meer nieuws

Terug naar nieuwsoverzicht