Meer informatie over tegemoetkomingsregeling sociale rechtsbijstandverleners

19 juni 2020

Op 27 mei 2020 hebben wij bekendgemaakt dat Minister Dekker het besluit had genomen om een tegemoetkomingsregeling voor sociale rechtsbijstandverleners te treffen. De regeling is in overleg met de NOvA en de Raad voor Rechtsbijstand tot stand gekomen en is inmiddels gepubliceerd. Met de regeling van de minister kan de Raad voor Rechtsbijstand begin volgend jaar tegemoetkomen in inkomensverlies, door de mogelijke afname van het aantal afgegeven toevoegingen, piketmeldingen en toegekende extra uren in 2020.

Doen van een aanvraag

Sociaal advocaten, mediators en bijzondere curatoren die ingeschreven staan bij de Raad en die verwachten dat eind dit jaar hun omzet in vergelijking met vorig jaar met meer dan 20 procent zijn gedaald, kunnen in december een aanvraag doen voor een tegemoetkoming. Het invullen van een eenvoudig aanvraagformulier volstaat daartoe.

U hoeft omzetverlies niet zelf aan te tonen. Dat berekent de Raad voor u.
De Raad neemt in januari 2021 beslissingen op de aanvragen.

NB. U kunt nu nog geen aanvraag indienen voor de tegemoetkomingsregeling. Wacht daarmee tot december 2020.

Er is ook een voorschotregeling

De bestaande voorschotregeling biedt advocaten en mediators de mogelijkheid de periode tot januari 2021 te overbruggen. In januari 2021 kan de toe te kennen tegemoetkoming worden verrekend met het eerder aangevraagde voorschot. Het voorschot kan worden aangevraagd tot 1 augustus 2020.

Meer informatie

 

Meer nieuws

Terug naar nieuwsoverzicht