Digitalisering en automatisering piketdeclaraties

24 juni 2020

Verbetering van de dienstverlening is bij de Raad voor Rechtsbijstand een constant aandachtspunt. In dit kader wordt dit najaar ook het proces voor het indienen van piketdeclaraties vernieuwd.

Dit betekent dat er voor piketadvocaten iets gaat veranderen; piketdeclaraties hoeven vanaf dan niet meer per post naar de Raad verstuurd te worden, maar kunnen via mijn Mijn RvR ingediend worden. De doordrukvellen met handtekeningen worden dan vervangen door formulieren die digitaal verzonden kunnen worden.

Daarnaast worden de piketdeclaraties voor advocaten, waarbij de samenwerking met de Raad gebaseerd is op High Trust, automatisch vastgesteld en getoetst via een separate steekproefcontrole. Dit proces wordt op dit moment nader uitgewerkt, waarbij onder meer een aanvulling op de HT-convenanten wordt gemaakt.

Wat dit precies betekent voor alle piketadvocaten wordt de komende maanden zowel via nieuwsbrieven als via gerichte mailings duidelijk. In de eerstvolgende nieuwsbrief komen we meer specifiek op dit onderwerp terug. We zorgen ervoor dat iedereen tijdig van de juiste informatie wordt voorzien.

Meer nieuws

Terug naar nieuwsoverzicht