Digitale steekproeven en pilot beveiligd e-mailen

24 juni 2020

De Raad volgt de richtlijnen van het RIVM om de veiligheid en gezondheid van onze medewerkers te garanderen. Zo werken al onze medewerkers sinds de corona-uitbraak thuis. De steekproefcontroles die we normaal gesproken op de kantoren van advocaten uitvoeren doen we ook vanuit huis.

Inmiddels verlopen de meeste steekproeven digitaal en vindt het nagesprek telefonisch plaats. We ontvangen veel positieve reacties op deze werkwijze. Daarom blijven we de steekproeven voorlopig digitaal uitvoeren. U krijgt van ons eerst een e-mail met het verzoek om de stukken digitaal bij ons aan te leveren. Na ontvangst beoordelen we de dossiers waarna het nagesprek telefonisch volgt. Dat moment bepalen we in overleg met u.

Heeft u minder toevoegingen?

De frequentie van de steekproeven passen we voorlopig niet aan. Heeft u in het afgelopen half jaar minder toevoegingen en wilt u wel de frequentie van de steekproef laten aanpassen? Bel dan met het Organisatiebureau van de Raad om te bespreken of dit voor u gunstig is. Wij zijn van maandag t/m vrijdag tijdens kantooruren bereikbaar op 088-78 71 000 (optie 5 voor inhoudelijke vragen).

Beveiligd e-mailen met Zivver

Tot slot zijn wij bezig met een pilot om beveiligd te kunnen e-mailen met Zivver. We hopen binnenkort makkelijk, snel en AVG-proof gegevens te kunnen uitwisselen per e-mail. Wij houden u op de hoogte van de ontwikkelingen via onze website www.rvr.org en onze e-nieuwsbrief.

Meer nieuws

Terug naar nieuwsoverzicht