Werkwijze vergoeding minderjarigenpiket

3 september 2019

Minister Dekker (Rechtsbescherming) heeft op 2 september jl. besloten de vergoeding voor het minderjarigenpiket te verhogen. Naar aanleiding van het persbericht dat hierover gisteren gepubliceerd is, heeft de Raad voor Rechtsbijstand de hierna volgende werkwijze ingesteld.

Voor zaken vanaf 3 september 2019

Per bijstand voor verhoor voor aangehouden minderjarigen in lichte en middelzware zaken vult u het  piketdeclaratieformulier in. Zet hierbij een kruisje bij ‘bijstand bij verhoor voor 1,5 punt’.
Elk formulier moet volgens de geëigende weg worden ondertekend door de rechtsbijstandverlener en worden bestempeld en afgetekend door de politie.

Wij vragen u de piketdeclaratieformulieren per zaak (per verdachte) gelijktijdig te versturen. Zo krijgen wij tegelijkertijd alle piketdeclaraties per zaak binnen. De piketdeclaratieformulieren kunnen dan per zaak bij elkaar in een envelop gedaan worden (zonder nietjes of andersoortige hechting). 


Voor zaken vanaf 1 juni 2019 tot en met 2 september 2019

Voor de verhoging van het forfait met terugwerkende kracht voor de periode 1 juni tot en met 2 september hoeft u niets te doen. Wij verwerken deze zelf. Als u uw declaraties voor verhoor uit deze periode al aan ons heeft gestuurd, dan ontvangt u via een nader bericht op de website en/of een mailing meer informatie over de nabetaling.

Heeft u uw declaraties van het verhoor in de genoemde periode nog niet verstuurd, dan betalen wij u de hogere vergoeding voor verhoorbijstand direct aan u uit.
 

Meer informatie

Persbericht ‘Verhoging vergoeding minderjarigenpiket’

Meer nieuws

Terug naar nieuwsoverzicht