Rechtwijzer uit elkaar door in vernieuwde vorm

31 maart 2017

HiiL, Modria en de Raad voor Rechtsbijstand hebben met de ontwikkeling van Rechtwijzer uit elkaar geïnvesteerd in online scheiden waarbij burgers meer zelf kunnen doen en tegelijkertijd meer samenwerken. De innovatie Rechtwijzer uit elkaar is geslaagd en de markt neemt het nu over. Daarmee stopt na drie jaar de samenwerking tussen de organisaties. De rol van de Raad verandert van ontwikkelaar, investeerder en eigenaar, naar aanjager en facilitator.

Rechtwijzer uit elkaarGeplande doorstart door Justice42

De opgedane kennis en ervaring worden voortgezet door een andere partij, Justice42, die nu werkt aan de doorstart. Zij willen online scheiden aanbieden via www.uitelkaar.nl en werken nauw samen met HiiL aan de ontwikkeling. Het is de bedoeling het nieuwe digitale product onder meer via rechtwijzer.nl/uit-elkaar aan te bieden. Rechtwijzer blijft daarmee de online route door het recht voor mensen die uit elkaar gaan.

Rechtwijzer.nl wijst route door het recht

De Raad voor Rechtsbijstand stimuleert online oplossingen, die de zelfredzaamheid van burgers ondersteunen. De website rechtwijzer.nl informeert burgers over de routes door het recht die zij kunnen bewandelen als zij juridische problemen hebben. Deze site verwijst naar nuttige tools en dienstverleners, zoals MagOntslag van de Universiteit van Amsterdam. Bij de lancering van het nieuwe digitale product is ook het onderdeel scheiden weer volledig beschikbaar.

Lees meer op Rechtwijzer.nl/uit-elkaar

Meer nieuws

Terug naar nieuwsoverzicht