Declaratie reiskosten: nieuwe routeplanner

31 oktober 2013

De routeplanner van de ANWB gebruikt u voor het berekenen van het aantal kilometers dat u kunt declareren voor een gemaakte reis naar uw cliënt of een gerechtelijke instantie. Die routeplanner verandert binnenkort. Voor uw declaratie blijft u uitgaan van de snelste route, onafhankelijk van verkeersdrukte.

Nieuwe routeplanner ANWB

De ANWB gaat binnenkort definitief over op een nieuwe leverancier. Dit brengt wijzigingen mee in het uiterlijk en het gebruik van de routeplanner. U heeft dit misschien al opgemerkt, omdat de testversie al in gebruik is genomen.

Standaard houdt de nieuwe routeplanner rekening met verkeersdrukte. De route, en daarmee dus ook de afstand die u plant, kan variëren naar gelang dag en tijdstip.

Dit is natuurlijk prettig voor u als gebruiker, omdat u daardoor weet hoe u files en dergelijke kunt vermijden, maar dit is niet te verenigen met ons beleid waarin afstandberekening voor de toevoegvergoeding is gestandaardiseerd.

Zet optie ‘Route op basis van verkeersdrukte’ uit

Voor het berekenen van uw te declareren kilometers moet u daarom de optie ‘Route op basis van verkeersdrukte’ uitzetten. De routeplanner rekent dan de snelste route, met gemiddelde snelheden, onafhankelijk van de verkeersdrukte.

Meer nieuws

Terug naar nieuwsoverzicht