Voorschotregeling

16 september 2011

De voorschotregeling verandert. Dit is het gevolg van de kabinetsmaatregelen om op de uitgaven voor de gesubsidieerde rechtsbijstand te besparen.

Sinds 1 juli 2011 is het percentage van artikel 35 lid 2 Bvr 50%. Vanaf 1 juli 2012 is het 25% en vanaf 1 juli 2013 10%. De verandering van de voorschotten per juli 2011 gebeurt feitelijk pas vanaf 1 oktober 2011, omdat de voorschotten voor het derde kwartaal al zijn uitbetaald.

De overheid heeft bij zijn beslissing tot verlaging van de voorschotten betrokken dat de Raad vaker en eerder vergoedingen van advocaten kan uitbetalen. Daarom werd het niet meer nodig geacht om de omvang van de voorschotten op het oude peil te houden.

Overstappen naar wekelijkse betaling

Neemt u deel aan de voorschotregeling? U heeft de mogelijkheid om over te stappen naar de wekelijkse uitbetaling. Als u wilt overstappen naar de wekelijkse betalingen lost u eerst het nog openstaande voorschot af. Zodra het voorschot is afgelost starten de wekelijkse betalingen van de vastgestelde vergoedingen.

Het is eventueel mogelijk dat de Raad met u een regeling treft om het voorschot in termijnen af te lossen. Wilt u uw deelname aan de voorschotregeling beƫindigen? Stuur dan een e-mail naar de afdeling financiƫn (gevestigd op het centraal kantoor in Utrecht):teamfinancien@rvr.org

Meer nieuws

Terug naar nieuwsoverzicht