High Trust: de nieuwe werkwijze

8 september 2011

De Raad voert in 2011 en 2012 de nieuwe werkwijze ‘High Trust’ in. Een aantal advocatenkantoren is daar inmiddels mee gestart. Lees de eerste reacties van hen over de vernieuwde samenwerking in de digitale brochure.

Wat is High Trust?

De High Trust werkwijze in een notendop:
Minder administratieve lasten met High Trust. U vraagt een toevoeging eenvoudiger aan zonder stukken mee te sturen (tenzij de Belastingdienst niet over gegevens van uw cliënt beschikt). De Raad verleent de toevoeging vervolgens snel na het uitvoeren van de draagkrachttoets. Daardoor heeft uw cliënt eerder zekerheid over de aanvraag.

Bij High Trust kunt u kiezen uit twee controlevarianten. Met het regiokantoor bespreekt u de mogelijkheden:

  • periodieke controle van vastgestelde toevoegingen achteraf. Dit gebeurt met een steekproef;
  • één op één controle van toevoegingen achteraf nadat u uw declaratie heeft ingediend.

Met High Trust werken de Raad en advocaten samen op basis van transparantie, vertrouwen en begrip. Wij laten elkaar zien wat we doen en we hebben vertrouwen in ieders goede intentie. Een vereiste voor het doen slagen van deze nieuwe werkwijze is begrip voor elkaars situatie en in het omgaan met nieuwe inzichten.

Gefaseerde invoering

De Raad is in 2009 gestart met de eerste proef. In 2011 voert de Raad High Trust gefaseerd landelijk in. Allereerst benaderen we de kantoren met 400 of meer toevoegingen op jaarbasis. Vervolgens benaderen we de kantoren met 300 of meer toevoegingen per jaar, etc.

Meer nieuws

Terug naar nieuwsoverzicht

Informatie

  • Brochure "High Trust. Transparantie - Vertrouwen - Begrip"