Interne digitalisering regiokantoor Arnhem

12 januari 2011

Sinds 10 januari 2011 verlopen de ambtshalve toevoegingen (lasten) en de bijbehorende aanvragen voor extra uren op het kantoor Arnhem digitaal. We gaan alle formulieren en binnenkomende post voortaan scannen. Niet alle poststukken zijn geschikt om te scannen. Graag vragen we uw aandacht hiervoor.

Invoering in fases

Wij digitaliseren nu onze interne processen zodat u in de toekomst via een webportaal digitaal toevoegingen kunt aanvragen en declareren. De invoering verloopt in fases. De aanvraag inkomensverklaring is als eerste onderdeel van het interne aanvraagproces al op alle regiokantoren gedigitaliseerd. U als advocaat en/of mediator merkt hier nog niet veel van omdat deze aanvragen door rechtzoekenden worden ingediend.

Start in Arnhem

Na de ambtshalve toevoegingen volgen de andere aanvraagprocedures. We starten daarmee op het regiokantoor Arnhem. We scannen alle formulieren en werken dan niet meer met een papieren dossier. Nadat de procedures succesvol zijn gedigitaliseerd op het regiokantoor Arnhem volgen de andere regiokantoren. Op het moment dat we overal intern digitaal werken, introduceren we het webportaal voor advocaten. Het webportaal voor mediators volgt later.

Veranderingen

Het digitaliseren van onze interne processen brengt voor rechtsbijstandverleners veranderingen met zich mee. De beschikking en de brieven zien er voortaan anders uit. Alle beschikkingen worden geprint op wit papier. Er is geen kleurenonderscheid meer tussen civiele toevoegingen en straftoevoegingen.

Meer nieuws

Terug naar nieuwsoverzicht