De Kenniswijzer: alle informatie op één plek

13 april 2011

De benodigde informatie om een aanvraag voor een toevoeging te kunnen invullen vindt u voortaan verzameld op één plek in de Kenniswijzer. Hier vindt u alle werkinstructies, wet- en regelgeving en relevante jurisprudentie in samenhang met elkaar.

De Kenniswijzer ondersteunt en bespoedigt het aanvraagproces doordat u nu beter de benodigde informatie kunt raadplegen. Ook de medewerkers van de Raad werken ermee. Het beschikbaar stellen van al deze informatie geeft u een duidelijk inzicht in de beoordeling van aanvragen door de Raad. Bij de totstandkoming en het testen van de Kenniswijzer hebben wij een aantal advocaten geraadpleegd.

Hoe werkt de Kenniswijzer?

U kunt natuurlijk een werkinstructie rechtstreeks raadplegen. In de werkinstructies vindt u bovendien een overzicht van de wetsartikelen die van toepassing zijn. Eventueel voor de werkinstructies relevante uitspraken staan ook vermeld. Hiermee ziet u bijvoorbeeld direct hoe de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State of de rechtbank de zelfredzaamheid van een burger uitlegt voor bepaalde toevoegingsaanvragen.

De uitspraken zijn samengevat door de redactieraad jurisprudentie Kenniswijzer. Wilt u meer weten over een specifieke uitspraak? Onderaan de samenvatting treft u de link naar de integrale tekst aan.

Zoekfunctie

Kenniswijzer heeft een uitgebreide zoekfunctie. Typ de zoekterm in en u kunt op de resultaten filters toepassen waarmee u uw zoekopdracht kunt verfijnen, bijvoorbeeld door te kiezen voor het soort document of de datum van het betreffende artikel. Daarnaast vindt u op de hoofdpagina een directe zoekfunctie waarmee u op zaakcode of onderwerp de bijpassende werkinstructie snel kunt vinden.

Handboeken

De werkinstructies zijn leidend. Als in de werkinstructies wordt verwezen naar een passage in de handboeken geldt deze passage.

Vervolg

Kennis verzamelen houdt niet op. De ontwikkeling van de Kenniswijzer staat daarom niet stil. De Raad vult de Kenniswijzer regelmatig aan, zodat de informatie actueel blijft. Uw opmerkingen, tips of suggesties zijn van harte welkom, stuur ze op naar: kenniswijzer@rvr.org

Met het in gebruik nemen van de Kenniswijzer hebben wij de overlappende informatie van www.rvr.org verwijderd. U kunt de informatie over werkinstructies, wet- en regelgeving en jurisprudentie voortaan alleen nog vinden via http://kenniswijzer.rvr.org

Meer nieuws

Terug naar nieuwsoverzicht

Informatie

Kenniswijzer