Werken bij de Raad

Waarom jij bij ons wilt werken

  • Werken bij een klantgerichte organisatie met een maatschappelijk doel;
  • Ontwikkelingsmogelijkheden binnen een innovatieve en dynamische organisatie;
  • Een informele en collegiale werkomgeving met korte lijnen;
  • Uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Organisatiecultuur

Medewerkers ervaren de Raad voor Rechtsbijstand als een informele, innovatieve organisatie met een collegiale sfeer. Er zijn korte lijnen tussen management en medewerkers. De Raad is volop in beweging; we optimaliseren onze werkprocessen, zoeken verbinding en bouwen nieuwe ICT-systemen. We werken aan versterking van het stelsel van rechtsbijstand en de kwaliteit van onze dienstverlening. Dit doen we door intern en extern intensief samen te werken, kennis te delen en ons toegankelijk op te stellen. In alles wat we doen staat de burger centraal. Ook is er veel aandacht voor de medewerkers. Het bestuur geeft richting aan de organisatie en werkt hierbij nauw samen met een betrokken OR. De Raad stimuleert en waardeert het meedenken van alle medewerkers.

Toegang tot het recht

De Raad helpt burgers met een juridisch probleem. Hij wijst hen de weg bij het vinden van een oplossing, bijvoorbeeld bij een scheiding of ontslag. Burgers die geen advocaat kunnen betalen krijgen financiƫle steun, zodat ook zij toegang hebben tot het recht. Dit noemen we gesubsidieerde rechtsbijstand. De Raad voert naast de Wet op de Rechtsbijstand ook de Wet schuldsanering natuurlijke personen en de Wet beƫdigde tolken en vertalers uit. Dit doet de Raad in opdracht van het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Vacatures

Hier vind je actuele vacatures

Kijk hier voor stages

Staat er geen passende vacature voor je tussen, maar heb je wel interesse om bij de Raad te werken? Je kunt altijd een open sollicitatie sturen naar sollicitatie@rvr.org