Handige tools Mijn RvR en Kenniswijzer

24 april 2017

Zoals u weet, kunt u als advocaat via Mijn RvR en als advocaat of mediator via Kenniswijzer veel zelf regelen. Zo kunt u bij Mijn RvR bijvoorbeeld direct online een aanvraag doen voor diverse toevoegingen en declaraties. U raadpleegt Kenniswijzer als u vragen heeft over de toevoegwaardigheid van een zaak. Het mes snijdt aan twee kanten. Want door online meer te regelen, worden de wachttijden bij de helpdesk korter. Zo kunnen we meer capaciteit inzetten op het afhandelen van uw aanvragen. Meer weten?

Mijn RvR

Ontdekt u dat een toevoeging of vergoeding niet goed is? Dan kunt u dit snel en simpel muteren via Mijn RvR. Ga naar Mijn RvR, kies voor de betreffende zaak (-->zoek webdossier, kenmerk invoeren, knop muteren achter de te muteren beschikking) en geef in uw mutatieverzoek aan wat er niet correct is. De Raad corrigeert de zaak zo snel mogelijk.

Let op: als u ontdekt dat een aanvraag toevoeging of vergoeding niet correct is, dient u te wachten tot de zaak is toegevoegd of vastgesteld. Eerder kan er geen mutatie of aanvulling op uw aanvraag plaatsvinden.

Wij verzoeken u vriendelijk de aanvragen (mutaties, aanvullingen) zo veel mogelijk online via Mijn RvR te regelen. Dit zullen de medewerkers van de Raad u ook telefonisch mededelen.

Kenniswijzer

Kenniswijzer is een tool die u onder andere kunt raadplegen als u vragen heeft over de  toevoegwaardigheid van een zaak. Of als u vragen heeft over hoe u een zaak dient te declareren. Ook kunt u Kenniswijzer gebruiken om te bepalen wat de juiste zaakcode voor een zaak is. Op Kenniswijzer staat een zaakcodelijst.

Als u op een zaakcode klikt wordt u doorgelinkt naar de betreffende werkinstructie. Daarin kunt u bepalen of u voor de juiste zaakcode heeft gekozen. Op dezelfde manier bepalen de medewerkers van de Helpdesk ook wat de juiste zaakcode is.

U kunt ook het zoekveld gebruiken. Het invullen van een steekwoord leidt in de meeste gevallen direct naar de juiste zaakcode. Het is belangrijk om de zoekcriteria zo specifiek en kort mogelijk te houden (bijvoorbeeld alimentatie, omgangsregeling, schuldsanering etc). Wist u bijvoorbeeld dat alle geschillen met betrekking tot verzekeringsovereenkomsten vallen onder de zaakcode O020? Klik hier om naar de betreffende werkinstructie op Kenniswijzer te gaan.

Helpdesk

In bijna alle gevallen biedt Kenniswijzer uitkomst bij een vraag over de zaakcode. Komt u er niet uit en hebt u hulp nodig? Neem dan telefonisch contact op met de Raad via telefoonnummer: 088 – 787 1000.

Het is belangrijk dat u bij de juiste helpdesk terecht komt. Want dan kunnen we u snel helpen. Wist u bijvoorbeeld dat een High Trust advocaat niet in alle gevallen voor de Helpdesk High Trust hoeft te kiezen? Hebt u een vraag over een asiel- of vreemdelingzaak of een extra uren zaak? Dan kunt u deze optie kiezen in het beginmenu.

Ook kennen wij voor vragen over mediation een mediatonhelpdesk. Deze helpdesk is bedoeld voor (advocaat)mediators. Ook als er sprake van een High Trust overeenkomst.

Nb: in de nieuwsbrief die u van ons ontving, staat onterecht dat Mijn RvR ook toegankelijk is voor mediators. Dit is echter niet het geval.

Meer nieuws

Terug naar nieuwsoverzicht